T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Eğirdir Turizm Danışma Bürosu

Turizm Haftası Kapsamında Turizm Danışma Bürosu Olarak Yemek Yarışması Düzenliyoruz.

Eğirdir'de “Isparta Yöresel Tatlar Yemek Yarışması” Düzenlenecek

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası kapsamında yemek yarışması düzenlenecek.

Eğirdir'de “Isparta Yöresel Tatlar Yemek Yarışması” Düzenlenecek

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası kapsamında yemek yarışması düzenlenecek.

Eğirdir Turizm Danışma Bürosu tarafından düzenlenen yarışma Yöresel tat ve yemeklerin gün yüzüne çıkartılarak yeni nesillere aktarılması ve sürekliliğin sağlanması amacıyla yapılacak. Yarışma yöresel yemek ve Yöresel tatlı-hamur işleri olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek. Yarışmacılar, yarışmaya tek çeşit ile katılabilecekleri gibi en fazla 2 çeşit ile de katılabilecekler. Yarışmaya katılmak isteyenler en geç 17 Nisan 2018 Salı günü mesai bitimine kadar Eğirdir Turizm Danışma Bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

20 Nisan 2018 Cuma günü Saat 14.00'de Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde yapılacak yarışma sonunda Yöresel Yemek dalında birinci olan yarışmacıya Mikrodalga fırın ve Altın kolye ucu, 2'nciye düdüklü tencere, 3'ncüye Elektrikli süpürge, 4'ncüye de Dijital baskül,

Tatlı ve Hamur İşleri Dalında 1'nciye Mikrodalga Fırın ve Yaprak Cumhuriyet Altını, 2'nciye Bayan Kol Saati, 3'ncüye Çay Makinesi, 4'ncüye de Kahve Makinesi(Mansiyon) hediye edilecek.

 

 "Isparta Yöresel Tatlar Yemek Yarışması" yarışma şartnamesi şöyle:

“ISPARTA YÖRESEL TATLAR YEMEK YARIŞMASI”

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

 

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM: Eğirdir Turizm Danışma Bürosu

YARIŞMANIN YAPILACAĞI YER: Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YARIŞMANIN AMACI: Yöresel tat ve yemeklerin gün yüzüne çıkartılarak yeni nesillere aktarılması ve sürekliliğinin sağlanması.

YARIŞMA TARİHİ: 20 NİSAN 2018

 

KATILIM ŞARTLARI:

1- Yarışmaya, Isparta merkez ilçe ve köylerde ikamet eden herkes katılabilir.

2- Yarışmaya jüri üyeleri ve 1. derece yakınları katılamaz.

3- Yarışma 1- Yöresel yemek, 2- Yöresel tatlı-hamur işleri kategorisinde gerçekleştirilecektir.

4- Yarışmacılar, yarışmaya tek çeşit ile katılabilecekleri gibi en fazla 2  çeşit ile de katılabilirler.

5- Yemeğin ismi ve malzeme listesini, yarışmacı tarafından önceden bilgisayarda yazılı olarak hazırlanarak yarışma sırasında teslim edilecektir.

6- Yarışmaya katılmak isteyenler önceden Eğirdir Turizm Danışma Bürosuna Başvuru Formunu doldurarak kayıt yaptırmalıdırlar.

7- Yarışmaya katılan yemek en az 4 kişiye servis edilecek şekilde hazırlanacaktır.

 

YARIŞMA KURALLARI

1- Yarışmacılar kendi kategorilerinde başvuru numarasına göre yarışmada yerini alacaktır.
2- Yemeklerin önceden hazırlanarak getirilmesi ısıtılması için yarışma alanındaki ocak, mikrodalga fırın tarafımızdan temin edilecektir.
3- Yarışmacılar kendileri için gerekli olan servis kaplarını, servis kaşığı, kepçesi v.b. malzemeleri kendileri getirecektir.

4- Yarışmaya kabul edilenler 18 Nisan 2018 de Eğirdir Turizm Danışma Bürosundan ilan edilecektir.

-Yemekler evde hazırlanıp, 20.04.2018 Cuma günü saat 14.00’de Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Eğirdir Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi) uygulama otelinde hazırlanan stant da sunumu yapılacaktır.

- Yemekler, jüri tarafından sergi sırasında numara ile gösterilecek, yemeğin adı numara kartında belirtilecektir.

- Yarışmacılar yarışma kurallarına ve yarışma takvimine uymak zorundadır.

 

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Yarışmaya katılmak isteyenlerin en geç 17 Nisan 2018 salı günü mesai bitimine kadar Eğirdir Turizm Danışma Bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

 

YARIŞMANIN ŞEKLİ VE YERİ:

Yarışma 20 Nisan 2018 Cuma günü saat 14.00’da Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde yapılacaktır. Yarışma sonuçları aynı gün ve saatte yarışmadan hemen sonra açıklanacak ve ödül töreni yarışma bitiminde yapılacaktır.

 

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ:

Değerlendirme jüri üyeleri tarafından yapılırken, yemekler 5(beş) kriter üzerinden değerlendirmeye alınacaktır.

Bunlar;

1- Yemeğin yöresel olması,

2- Yemeğin sunumu ve görünüşü,

3- Yemeğin Tadı,

4- Yemeğin Kokusu,

5- Yemeğin Kıvamı.

 

ÖDÜL:

Yöresel Yemek Dalı

  1. Mikrodalga Fırın ve Altın Kolye Ucu
  2. Düdüklü Tencere
  3. Elektrikli Süpürge
  4. Dijital Baskül (Mansiyon)

 

Tatlı ve Hamur İşleri Dalı

  1. Mikrodalga Fırın ve Yaprak Cumhuriyet Altını
  2. Bayan Kol Saati
  3. Çay Makinesi
  4. Kahve Makinesi(Mansiyon)